fredag 2. januar 2015

Kontrollmåling av koksfukt

Grunnen til at vi tar kontrollmåling av koksfukt er for at vi skal sikre at riktig mengde koks inn på ovnen. Denne kontrollmålingen blir gjort hver formiddag.




Trinn for trinn gjennom prosessen

 

Trinn 1: Veiing av kar


Silo
Det første man gjør er å veie opp fire forskjellige kar (kar 1, kar 3, kar 4 og kar 5). Vekten man får på de fire forskjellige karene noterer man seg ned på en lapp.
Så fyller man kar nummer 1 med 1000 koks fra kokssilo nummer 1 og skriver ned denne vekten på den samme lappen. Deretter gjentar man denne prosedyren for de resterende karene. Til slutt setter man alle de fire karene inn i varmeskapet og lar de stå der i ca. 2,5 timer. Grunnen til det at man setter det i varmeskapet er at koksen skal tørke/for at fuktigheten i koksen skal fordampe.

 

 

 

Trinn 2: Notering av tørkede kokskar

Varmeskap
Etter karene har ligget i varmeskapet for tørking i 2,5 timer tar man ut kar 1 og legger det på vekta og skriver ned vekten på det samme arket. Gjenta dette for de 3 andre karene. 

 







Trinn 3: Registering av resultat


Siste trinn er å legge inn resultatene på PC i kontrollrommet. Dersom avviket er større enn 2,5 % kontaktes elektriker/automatiker for kalibrering. Dersom kalibreringen ikke kan utføres umiddelbart kontaktes driftsmetalurg.



 



HMS:

Når man utfører denne jobben må man ha på det påbudet verneutstyret som er:
- To lag med flammehemmede tøy
- Vernebriller
- Vernesko
- Hansker
I tillegg må man ha hørselvern og det er også anbefalt med støvmaske.











- Marthine






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar