fredag 23. januar 2015

Vektkontroll

Grunnen til at det blir utført vektkontroll er fordi vi må sikre oss om at det er riktig oppveiing av materialer som beskrevet i blandeordre. Dette er noe som blir gjort hver torsdag EM.




Trinn for trinn gjennom prosessen



Skap med utstyret til vektkontroll

Trinn 1: Finne utstyr

Det første som blir gjort er å finne fram kontrollutstyret som består av en hydraulisk sylinder med pumpe og en vekt indikator. Dette ligger i et skap i kjelleren der vektkontrollen skal bli utført.










Trinn 2: Gjøre klart

Det er viktig at det blir sagt ifra til kontrollrommet at det skal bli utført en vektkontroll, fordi de må tom-kjøre blanda. Det er også viktig å legge ut sikkerhetsbryteren. Deretter monterer man utstyret ved å koble veiecellen og hydraulisk sylinder til hverandre og travers og gulvfeste. Så skrur man på vektindikatoren. Til slutt ringer man opp til kontrollrommet, fordi man skal sammenligne vekta som står på vektindikatoren og vekta som vises på kontrollrommet.


Sikkerhetsbryter når den er inne
Sikkerhetsbryter når den er ute
















Trinn 3: Selve veiingen

Den første vekta man ønsker er 500 kg, deretter 1000 kg og til slutt 1500 kg. For å få den ønskelige vekta må man pumpe til den ønskelige vekta vises på vektindikatoren. Når man har pumpet opp til den første ønskelige vekta sier man i fra til de på kontrollrommet slik at de kan sammenligne med den vekta de har. Deretter gjør du dette med både 1000 kg og 1500 kg. Når man har gjort det på den første veiekaret, monterer man det av og utfører den samme prosessen på de tre siste veiekarene. Det siste man gjør er å legge inn sikkerhetsbryteren igjen.


Utstyret
Veiekar der utstyret blir festet

















Ved avvik:

Ved avvik +/- 10 kg registreres behov for kalibrering i et program som heter BaaN Call.



HMS:

Når man skal utføre denne jobben må man ha på det påbudet verneutstyret som er:
- To lag med flammehemmende tøy
- Vernebriller
- Vernesko
- Hansker
I tillegg til dette må man ha hørselvern.






- Marthine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar